Aankondiging: Nieuwe GINA-richtlijnen

mei 2021 Kliniek in praktijk Gioia Schaar
3D Blank signpost with arrows over blue sky for you to add your text. All 3D and can be moved around at request.

Het nieuwe rapport van het Global Initiative for Asthma (GINA), dienend als naslagwerk voor astmamanagement en preventie, werd op 26 april 2021 uitgebracht.

De Global Strategy for Asthma Management and Prevention is een uitgebreide en praktische bron met veel citaten uit de wetenschappelijke literatuur over astma. De update van 2021 bevat nieuwe wetenschappelijke informatie op het gebied van astma, verzameld door een internationaal panel van experts in het GINA Science Committee.

De aanbevelingen van GINA in de klinische praktijk zijn verwerkt in het kernrapport. Aanvullende bronnen en ander ondersteunend achtergrondmateriaal zijn beschikbaar op www.ginasthma.org . In het rapport zijn ook nieuwe aanbevelingen te vinden over de behandeling van milde astma. Verder is de definitie van ernstige astma gewijzigd samen met de beschrijving van populaties in klinische onderzoeken en observationele studies. Tot slot is GINA van plan bewijsmateriaal over subcutane allergeenimmunotherapie (SCIT) en sublinguale immunotherapie (SLIT) voor patiƫnten met astma in 2021 te bekijken.