Articles

Diagnostische waarde van de IgE-screeningstest (Phadiatop Infant) bij kinderen tot 4 jaar

NTvAAKI - jaargang 12, nummer 4, november 2012

A. Verlaet , dr. A. Jansen , dr. A. Plaisier , dr. B. van Huystee , dr., ir. Y.M. Vissers , prof. dr. ir. H.F.J. Savelkoul , dr. J. Ruinemans-Koerts

Samenvatting

De diagnostische waarde van de Phadiatop® Infant (PI) screeningstest voor de diagnostiek van een IgE-gemedieerde allergie is beperkt omdat het merendeel van de IgE-sensibilisaties klinisch niet relevant is. De huidige kosten die gemaakt worden voor de PI-screening kunnen effectiever besteed worden aan een grondige anamnese en provocatieonderzoek. Uitbreiding van de PI-screening met een FX77-mix, de PI Plus, leidt tot een substantiële kostenstijging die waarschijnlijk niet in verhouding staat tot de winst in diagnostische informatie.

(Ned Tijdschr Allergie & Astma 2012;12:172-179)

Lees verder

Allergeniciteit in voedselallergie

NTvAAKI - jaargang 12, nummer 4, november 2012

dr., ir. Y.M. Vissers

Samenvatting

Op 10 juni 2011 promoveerde Yvonne M. Vissers aan de Wageningen Universiteit op het proefschrift getiteld Allergeniciteit in voedselallergie: de invloed van behandeling en immuunmodulatie door melkzuurbacteriën. Haar promotoren waren prof. dr. H.J. Wichers en prof. dr. H.F.J. Savelkoul en haar copromotor was prof. dr. E.N.C. Mills. In dit artikel wordt een samenvatting van het proefschrift gegeven.

(Ned Tijdschr Allergie & Astma 2012;12:185-187)

Lees verder